Emek Öykü Kaya
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. 2024’e veda ederken…

2024’e veda ederken…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sevgili okurlarım,

Hayatımın en fazla iniş çıkışının olduğu yıla bir yazı yazmadan son vermek istemedim …

Eskiyen her şeyin içinde saklı bir hikâye, bir emek, bir sabır var. Tıpkı yıllanmış şarabın lezzetini zamanla kazanması gibi, dostluklar da yıllandıkça anlam kazanır. Yıllar geçtikçe paylaşılan anılar birikir, acılar ve sevinçler harmanlanır, birlikte atlatılan zorluklar dostluğu daha da derinleştirir. Eski bir arkadaşın omzunda bulduğun teselli, yeni tanıştığın birinin sunabileceği hiçbir şeye benzemez. Çünkü o dost, yılların süzgecinden geçmiş, güvenin ve sadakatin kanıtlanmış halidir.

Eski anılar da böyledir. Bazen bir fotoğrafın sararmış köşelerinde, bazen bir defterin unutulmuş sayfalarında karşımıza çıkarlar. Bizi alır, o zamana, o duyguya, o ana götürürler. Yeninin heyecanı büyüleyicidir, ama eski olanın sıcaklığı kalıcıdır. Yeni bir yıl gelirken, eski yılın bize kattıklarını, yaşattıklarını unutmamak gerekir. Yeni hayaller kurarken, eski başarıları ve deneyimleri hatırlamak, geleceğe daha sağlam adımlarla yürümemizi sağlar.

Büyük bir aile de aslında yıllanan bir dostluk gibidir. Paylaşılan sofralar, kutlamalar, bazen gözyaşları, bazen kahkahalar… Her biri aileyi biraz daha köklerinden besler. Farkına varmadan, eskiyen her şey aslında bizi büyütür, güçlendirir, hayatımıza derinlik katar.

Belki de yeni yılda asıl yapmamız gereken, yeniyi kucaklarken eskilerin değerini unutmamak. Çünkü yeniyi anlamlı kılan, eskiyle kurduğumuz bağdır. Yıllanan her şeyde gizli bir bilgelik, bir yaşam dersi vardır. Bu dersleri hatırlamak ve onurlandırmak, yeniye doğru daha bilinçli bir adım atmamızı sağlar.

Yeni bir yılı karşılarken, eskilerin ruhunu da yanımızda taşımaya ne dersiniz? Çünkü hayat, geçmişin birikimiyle geleceğin umudu arasında kurduğumuz o hassas denge değil midir?

Hepimize Sağlık Dolu Mutlu Seneler Dilerim …

Benim Yeni Yıl Dileğim Her zaman aynıdır; olan her şey aynı kalsın, gelen güzelikleri kucaklayalım…

2025 Umutla Gel …

Emek Öykü KAYA

2024’e veda ederken…
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Haberite.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!